top of page

Texas ve Houston Gezi Notları

Bu gezi benim 123. yurtdışı çıkışımda gezdiğim 67. ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. 10 Kasım 2016'da THY 0033 uçağı ile 14:40 İstanbul'dan kalktık ve yaklaşık 13 saatte, 6:30 sularında Houston Bush hava alanına indik.

Pasaport geçişinde gelişiniz ile alakalı sorular soruluyor; "kaç gün kalacaksınız?, "Ne kadar para taşıyorsunuz?" gibi sorular soruldu. Ancak herşeye rağmen gayet nazik davranıyorlar. Benim valizimde çölyak hastalığımla ilgili yiyecekler vardı, girişte görevlilere beyan ettim gümrükte görevli polis anlayışla karşılayarak, üzerimi aramadı.


Arama sonrası C kapısından çıkınca 102 NOLU otobüs ile 1 saat dolayında Dawtown geliyorsunuz. Sokaklarda kimseler yok. Ölü şehir deyiminin tam karşılığı diyebilirim. Dawtown'da metronun merkez binası var, yanında otobüs terminali var. 11 no'lu otobüse bindik, 1.25 Dolar nakit ücret ödüyorsunuz ve 15 dakikada Scoottish Inn and Suite NGR Park 8510 Almeda Road'a varıyorsunuz. Geceliği 70 Dolar, klasik Amerikan usulü basit kahvaltı var. Oda 35 metrekare ne ararsan var içinde, 6 kişi rahatlıkla kalabilir.


11 Kasım sabahı Houston'da kahvaltı yaptıktan sonra otelin karşı tarafından 11 no'lu otobüs ile son durak olan Dawtown gittik. Metro merkez binasının içindeki departmandan kişi başı 9 Dolar ödeyerek 3 günlük limitsiz kart aldık. Sistem şöyle çalışıyor; ilk binişte okutuyorsunuz ve ilk geçişte 1.25 Dolar alıyor ve bu 3 saat sürüyor. 2. binişte yine 1.25 Dolar alıyor aynı şekilde bu da 3 saat geçerli. 3. binişte 0.50 Dolar alıyor bu da 3 saat geçerli. Bundan sonraki binişlerde ücret almıyor. Yaşam kırmızı tranvay istasyonunun hattında geçiyor. Biz bugün North istasyonunun en sonuna gittik, Wallmart marketinde bulunduğu kompleksi gezdik. China Star açık büfe restorantında kişi başı 10 Dolar ödeyerek muazzam bir yemek yedik. Ayrıca açık büfe diye ölesiye yiyenleri hayretle seyrettik. Oradan direk South istasyonunun son duraği olan Fannin South istasyonunda inerek 11 no'lu otobüsle otelimize döndük.

Otel'in yanındaki Chevron benzin istasyonunun marketinden 24 adet küçük su aldık 6 Dolar, 12 adet yumurta aldık ve 4 Dolar ödedik. Bunlar wallmart ta daha ucuz ama taşıma sorunu var. Günlük masrafımız yaklaşık 112 Dolar civarında.

12 Kasım sabah tranvay hattının South yönüne giderek reliant park istasyonunda indik. NRG komleksini gezdik. Çok büyük bir spor komleksi her türlü spor müsabakası yapılabilir şekilde organize edilmiş. Oradan arkadaşımızın arabası ile Galveston sahil kasabasına gittik, yol 1 saat sürüyor eski şehri ve sahili dolaştık, gitmeye değer. Geri dönüşte, Kemrah bölgesinden geçip Kemah Board Walk eğlence parkını gezdik. Daha çok gençlere hitap ediyor. Günlük masrafımız yaklaşık 125 Dolar civarında.


13 Kasım sabahı gün Galeria AVM'ye gittik. Dowtown'tan Milam caddesinden 82 no'lu otobüs ile 40 dakika içinde galeriya ve onun karşısındaki Marsall magzasına gittik. Çok büyük ve pahalı bir AVM. Bütün günümüz orada geçti. Günlük masrafımız yaklaşık 805 Dolar civarında.


14 Kasım sabahı otobüs ile downtown gittik, oradan metroya binip güney istikametindeki TMC Transit Center istasyonu'nda indik, 2 no'lu Bellaire yazan otobüse binerek China Town 1 saat sürede ulaştık. Bizim hayalimizdeki China Town benzemiyor, oldukça dağınık bir alan. Oradan tekrar dönüş yaparak metroya geldik. Metro ile North istikametindeki son durak olan Northline Transit Center / HCC geldi, Wallmart alışveriş merkezindeki China restoranda gittik. Gebe çakallar gibi doyasıya yemek yedik, ve kişi başı 9 Dolar ödedik. Aynı metro ile geri dönüp Dowtown Transit Center indik, yeraltı tünellerini gezdik yer üstünde yer alan mağazalar, restoranlar yer altında benzer şekilde bulunmakta. Günlük masrafımız yaklaşık Hotel 70 Dolar, Yemek ise 9 Dolar olmak üzere toplam 79 Dolar civarında.

15 Kasım sabahı metronun Fannin South tarafında kalan Herman Park/Rice University istasyonunda bulunan Herman Park ve Houston Zoo'yu ziyaret ettik. Park çok büyük için de tren ile üçretsiz dolaştırıyorlar. Zoo'ya girmek yetişkinlerden 17 Dolar, 65 yaş üstüne 10.50 Dolar ücret alıyorlar. Bildiğimiz hayvanat bahçelerinden özel bir farklılığı yok. Burada hava 5 sularında kararıyor, yani gün çabuk bitiyor. Biz de sabah erken den sokağa çıkıyoruz. Saat 4'te yine metronun son istasyonuna gidip China Star restorantta karnızı duyurduk. 10 Dolar bir tutar ödedik ve oradan ayrıldık. Ardından, metronun güney ucuna 1 saatte geldik burdan C peronundan 11 no'lu otobüse binerek otelimizin önünde indik. Günlük masrafımız yaklaşık 95 Dolar civarında.


16 Kasım sabahı olan son günümüz olduğundan kendimizi rahat ve keyifli hissettik, metronun Wheeler durağında yer alan Sears mağazasına gittik, markaların seri sonu fiyatları çok uygun, biz valizler dolu olduğundan ihtiyaçları almayı Dallas şehrine sakladık.


24 Kasım sabahı, Missouri hotel 8:00'den, sabah 7 de çıktık, yemek ve benzin dışında durmadım. 12 saatte 400 mil yaptım. Şu an Texas'ın Plano şehrinde Comfort Suites Hotel'de dinlendik. Günlük masrafımız yaklaşık Hotel 66 Dolar, Benzin 30 Dolar, Çorba 17 Dolar ve toplam 123 Dolar civarında.


19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page