top of page

Tayland Gezi Notları

Tayland, resmî adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi.

Tayland, resmî adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Batıda Myanmar, doğuda Kamboçya, kuzeyde Laos ve güneyde Malezya ile sınırları bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.


Udon Thai, 27.2.2018: Sabah Hanoi'den 10:35 uçağıyla BKK geldik, burada 5 saat bekleyip Smail Air ile Udon Thai'ye uçtuk. Geçen seneki otelimiz Le LUXE hotel'e günlük 450 Bth ücrete yerleştik. Ardından, Play Port adındaki yüzme havuzu Complex'e gittik. 4 adet havuz yanyana derinlik 1,5m giriş 80 Bth, yaklaşık 3 Dolar. Udon'da güzel discolar ve bu discolar da şirin üniversiteli kızlar var.


Gittiğimiz discolardan birisiin adı Phoenix idi. Central plazaya 10 dakika yürüme mesafesinde. Ücretler oldukça makuldu. Bira 100 Bth, kokteyl 150 Bth. Diğer mekan ise Taban Daeng, Central plaza girişinde, yemek servisi de var. Ayrıca, Yellow Bird; Chareon hotel yanında. Kalabalığın 5/4 Tayland kızlarından oluşuyor.


Central plaza, giysi toptancıları (Clock circle) kralın resminden sola saptıktan sonra, sağa geçin 50 m sonra giysi pazarını göreceksiniz. Giysi pazarından çıkınca sağa döndüğünüzde kuyumcular var. Burada para bozdurabilirsiniz. Bulunduğunuz meydan Fountain Circle'dan Phosi Road başındaki 2 No'lu tuk tuk dolmuşa binerseniz, Ud Town'a demiryolu ile gidebilirsiniz. Sağda pazaryeri, solda 500m içeride Thai-Chinese Cultiral Center ve Nong Bua Lake, Makro market, Sebze hali, Big C, bizim hotel yolu olan Soi Nong Buat sahası, Beyong Cafe, yani bu ana cadde üzerinde Udon şehri var. Marketten Klerides, balık, peynir, 1 kg dilim kaşar 450 Bth, yaklaşık 55 Lira ücret ödedik.


Khon Kaen, 5.3.2018- 6.3.2018: Udon'dan sabah 9:15'te, kişi başı 80 Bth, yaklaşık 3 Dolar ödeyerek otobüs ile 2.5 saatte 115 km yolu kat ederek Khon Kaen şehrine geldik. Yeni otobüs terminali şehre 9 km uzakta olduğundan yolcuların çoğu Central Plaza önünde indirdi. Buradan tuktuk ile 80 bth, 3 Dolar ödeyerek otelimiz Khon Kaen Residence olduğu yere geldik. Hotel güzel ama biraz sokak içinde yürümek gerekiyor, şehrin hapishanesi bizim sokakta idi. Gecelik 600 Bth, 20 Dolar ödedik. Burada Hyat Srichan Road ve Klang Muang 33 caddelerinde yoğunlaşıyor. Budist tapınakları ve pazarlar bu caddeler üzerinde 3 ve 8 No'lu tuktuk (son Taoo, Thai söylentisi) şehri gezdiriyor ve otobüs terminaline götürüyor. Bazıları gitmiyor, o yüzden sormadan binmeyin. Central Plaza'nın önündeki ana cadde Mittraphap Road Bus terminale ve tüm büyük market, fuar merkezine hava alanına gidiyor. 3 adet göl var ama biz gitmedik, tuktuklar gidiyor. Bugün Klang Muang caddesinden 8 No'lu son Taoo'ya bindik. 25 dakikada 9 km yolu geçip otobüs terminaline geldik, ertesi sabah için BKK için otobüs bileti aldık, kişibaşı 365 Bth, 12 Dolar ödedik. Central Plazada yemek yedik. Pirzola, pilav, patates kızartması 180 Bth, 6 Dolar iken 1 kg muz 25 Bth, 1 Dolar, 1 kg mango 60 Bth, 2 Dolar tutuyordu.


Bangkok, 7.3.2018: Khon Kaenden sıcak dolayısı ile BKK geldik. Khen Kaen Residence Hotel ile Otobüs terminal taksi ile 9.1 km taksi metre 86 Bath yazdı. Gold Class firmasından sabah 8:00 otobüsüne kişi başı 365 Bth, 12 Dolar ödeyerek BKK bileti aldık. Otobüs eski ama 45 kişilik koltuğu 36 kişiye indirilmişler, Kadın hostes ikramlardan resmen nefes aldırmadı ve uçağı aratmadı. 6.5 saatte önce kendi istasyonuna sonra Cathacut (Mo Çit) istasyonuna geldik. Mo Çitten BTS treni biraz uzak, fırsatçı taksiciler 100 Bth talep ettiler. Valizler olmasa yürüyecektik ama yol uzun olunca pazarlık yaptım ve 500'den 300 Bth'e indi, Mo Çit'ten Hotel 12 km ve 148 Bth yazdı. Benden 300 Bth aldı, yani aşırı yüksek ücretlendirme devam ediyor. Hotelimiz Nantra Sukhumvit, Road 39'da, yeri çok güzel hotel odaları bakımsız 18 Mt, kahvaltı dahil 1000 Bth, 33 Dolar ücrete kaldık. Hotelden çıkıp ana caddeden sağa dönünce 150 m sonra devasa büyük ve lüks Em Quartier diye bir AVM yapmışlar görülmeye değerdi. Burada yeni trend 40 m yüksekteki vince asılı platformda yemek yemek. Biz terminal 21 AVM'de 5 katta klasik Tom Yang çorbamızı içtik ve 45 Bth, yaklaşık 1.5 Dolar ödedik. Otobüse 9 Bth, 0.30 Cent verip hotele geldik.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hanımın emrine girdik, istikamet Protunam AVM Sukhumvit caddesinden 511 No'lu otobüs ile kişi başı 11 Bth, 0.30 Cent ödeyerek platinium Fashion Mall'de indik. Burası BKK toptan ve parekende alışveriş merkezi, buradan ürünler tüm ülkeye yayılıyor. 6. katta Jeffer Platinium Restorantta 2 biftek ve pilav yedik, toplamda 378 Bth, 13 Dolar verdik. 3 ipek kravat aldım ve 270 Bth, 9 Dolar ödedim. Ayrıca, 3 çeşit dilim meyve aldım ve 60 Bth, 2 Dolar ödedik.


Bugün rahmetli babamın 5 ölüm yıldönümü kardeşim Erdekte yağmur dolayısıyla lokma hayrı yapamadı, ertesi gün İnşallah.


Bu akşam BTS "Sky Train" ile 2 durak ilerimizde olan Nana Plazaya gittik ve kişi başı 23 Bth, 0.80cent ödedik. Genel olarak pahalı, otobüsler duruma göre 7-9-11 Bath gidiyor, son durağa kadar. Nana Barlar ve Go Go barlar sokağı Soi 4'te, diğer hareketli sokaklar karşı tarafta, Soi 3-5-7, Soi 5 sokağın köşesinde Mc donalds' vardı, bekar arkadaşlar için sosyalleşmek için güzel bir yerdi. Soi 5'te Footland market ve Restorantı var yemek yedik, 144 Bth, 5 Dolar ödedik.


Ertesi güne yağmurla başladık, öğleden sonra 511 otobüsü ile Protunam gittik MBK gezdik, Erdekte tanıştığım Vanlı eczacı arkadaşım Tuncay'a rastladım, çok sevindik. Akşam otelde Tayland hakkında herşey bloğunun organizatörü Fatih Karatepe ile buluştuk ve oradan buradan derken geceyi bitirdik.


Ertesi sabah Tuncay ile birlikte Sukhumvitten 40 No'lu otobüse binerek China Town'a gittik. Ana cadde Oyaowarat'dan sola Thaninraichawon (Köşede Grand China Hotel var). Ve aynı sokakta her türlü ürün satan toptan satıcılar var. Grand china Hotelin 25 katına döner kuleye çıktık, etrafı seyrettik ve kahvelerimizi içtik. Oradan yürüyerek Huda Lamphong Metro istasyonuna geldik, metro ile Phra Ram istasyonuna oradan, Fortuna Tower gittik, karşısında Central Plaza var, yemek yiyip alışveriş yaptık.


Oradan Sukhumvit metro istasyonundan Bts Asok Haweii hattına binerek Phnom Phong istasyonuna, otele geldik ve yemek için 150 Bth, 5 Dolar ödedik. Tüm metro biletleri 200 Bth, 7 Dolar. 140 gr kaşar peynir 108 Bth, 4 Dolar, Tek tavuk şiş 30 Bth, 1 Dolar ödedik. Sukhumvit caddesinde Soi 22 (Son Sai Nam Thip) sokakta barlar, masaj salonları güzel bayanlar var. Sukhumvit Soi 20(Soi Sai Nâm Phveng) sokak restoranları masaj salonları var. Soi 39'da EM Quartier AVM bahçesinden direk yürüyün. Orada The Art Of Gastronomic Taste markete giriyorsunuz. Böyle bir yer malesef istanbulda yok, EM Quartier AVM'nin tüm katlarını kesinlikle gezin (1 ila 9) 6 ile 9. katlarda lüks restorant katlar bulunuyor.


11.3.2018 Mart Sabah Protunam semtine gittik ve AVM'leri gezdik, dolaştık günü bitirdik. Nana semtinde Soi 5'te Footland marketten glutensiz mısır Tortillas aldım ve 10×51=510 Bth ödedim. 6 günlük hotel ücreti 6000 Bth, 200 Dolar, yemek için de 479 Bth, 16 Dolar ödedik.


12.03.2018: Bugün son günümüz iki ay doldu ve 13 mart sabahı 8:35 Qatar Airlines ile dönüyoruz. Bugün amaçsız olarak gezdik. Sukhumvit caddesinin her metresi heyecan verici ve güzel, en lüks ve büyük AVM burada. Em Quartier AVM gezmek için tam bir gün ister, botanik bahçesi gibi AVM'nin çevresini tasarlamışlar. Gitmişken Footland 3 porsiyon köfte 2 pure, 2 mantar sosu aldık ve 800 Bth, 27 Dolar ödedik. Qatar Airlines ile 13 Mart 8:30 sabah uçağı ile İstanbul'a döndük. Hotel-havaalanı arası için 500 Bth, 17 Dolar ödedik.


22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page