top of page

Girit ve Sitia Gezi Notları

Girit, Yunanistan'ın en büyük, Akdeniz'in beşinci büyük adasıdır. Ege Denizi'nin güneyinde yer alır.

Girit ve Sitia Gezi Notları

Girit dünyaca tanınmış bir turizm merkezidir. En ilgi çeken turistik ziyaret yerleri arasında Knossos, Faistos ve Gortis 'deki arkeolojik sitler, Retimnon (Resmo)'daki Venedik kalesi ve Samarya, Aya İrini ve Aradena geçitlerinin doğal güzellikleri sayılabilir.


Girit gezimiz de ilk olarak, limandan 300m kadar merkeze yürüdükten sonra ilk gördüğünüz Itanos Hotel'e girdik. Denize sıfır, oda kahvaltısı ortalama günlük 40 € idi. Yolculuk ardından eşyaları bırakıp restorant aradık, adım başı restorant birine girdik karışık ızgara, fato balık, 20lik Uzo, tek karafaki Rakı toplam 24 € ücret ödedik. Et ve balık bol ve oldukça lezzetliydi.


Sabah otelimiz çok güzel kahvaltı verdi. Sitia yamaçta kurulu bir yerleşim sahilden sonra evler tepelerde eski evleri halen duruyor. Merdivenli sokaklarını gezdik. Güzel ve eğlenceli bir kasaba idi. Otelimizin 50 m sağından plaj başlıyordu. Ayrıca, 5 ile 10 km içinde birçok plajı var. En ünlü plajı Palm Beach sahile kadar palmiye ağaçları ile ormanlık görüntüsü vermekteydi. Otogardan düzenli olarak kalkan otobüs seferleri vardır. Otogar Max market yanından kalkıyordu.


Seyahat etmek için toplamda 2 gün yeterli.


Masraf: Hotel: 40×2= 80 €. Yemek: 4+12+1=17 €. Otobüs: 14€ ve hepsi toplamda 111 € civarında tuttu.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page